Voordat Filliers Barrel Aged Dry Gin 28 wordt gebotteld, rijpt deze unieke gin vier maanden in Franse, gemiddeld gebrande eikenhouten vaten (300l) uit het Franse Limousin. Deze vaten werden oorspronkelijk gebruikt voor de vervaardiging van cognac.
Door de rijping op het vat worden de citrustonen in de gin verzacht en de rondere, fijnere tonen versterkt. Ook komt een vleugje vanille en het aroma van bloemen en drop naar boven.
28 BOTANICALS
Het geheim van Filliers Dry Gin 28 ligt in de harmonieuze melange van 28 botanische kruiden. De exacte verhoudingen werden door Firmin Filliers opgeschreven in zijn authentieke recept, dat sindsdien binnen de familie van distilleerders van vader op zoon wordt overgedragen.
CRAFT DISTILLERY
In Filliers Dry Gin 28 komen de traditionele, ambachtelijke vaardigheden van Filliers volledig tot hun recht. Dit vakmanschap is gedurende vele decennia ontwikkeld bij de bereiding van authentiek gedistilleerde jenever. Firmin Filliers (1888-1965), behorend tot de derde generatie van Meesterstoker Filliers, creëerde het recept voor deze ambachtelijke gin.
SMALL BATCH
Filliers koos bewust voor een kleinschalig productieproces, in koperen ketels (distilleerkolven) van bescheiden formaat, van 500 tot 1000 liter. Hierdoor ontstaan de optimale omstandigheden waarbij onze meesterstoker de kwaliteit en smaak van iedere druppel gin kunnen bewaken en behouden.
GEPRODUCEERD IN BELGIË
Filliers Dry Gin 28 is een trotse erfgenaam van een rijke Belgische culinaire traditie. Naast de wereldwijd befaamde biercultuur en chocolade voor fijnproevers, is België ook het land dat consequent het hoogste aantal Michelin-sterren heeft per hoofd van de bevolking. Zelfs meer dan Frankrijk!