Derde fruitgin van Tarquin Leadbetter.
Zoals steeds gebruikt hij de Tarquin’s Handcrafted Cornish Dry Gin als basis en voegt er vervolgens bijkomende botanicals aan toe.
Hier worden na distillatie verse rabarber en frambozen toegevoegd voor een mooie balans tussen bitter en zoet. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke producten en het suikergehalte is laag.
Serveer met een zachte, neutrale tonic en een paar framboosjes.
Ook lekker in combinatie met cava of prosecco!
Vakmanschap, authenticiteit, kleinschaligheid, traditie en kwaliteit zijn dé kernwoorden bij SouthWestern Distillery, een onafhankelijk familiebedrijf gelegen langs de prachtige kustlijn van Cornwall.
Alle gins worden handgemaakt en gestookt in kleine batches van maximum 200 flessen in één van de drie koperen ketels. (Tamara, Senara en Ferrara).
De handgeplukte kruiden macereren eerst 12u in een basisalchol (de versgeplukte Devonshire viooltjes uit eigen tuin worden op het allerlaatste moment toegevoegd) en ondergaan dan een acht uur durend distillatieproces.
Het eindprodukt wordt aangelengd met zuiver bronwater uit Boscastle tot een sterkte van 42°.
Tarquin controleert, proeft, vult, handtekent ... werkelijk elk proces passeert via zijn handen. Hij is zo trots op zijn producten dat hij zijn naam persoonlijk op elke fles schrijft. Pure ambacht!