Sinds 2016 heeft Strange Donkey er in de winter een broertje bij.
De Wintergin wordt ook in hometown Vremde (Antwerpen) gedistilleerd. Met Yuzu, een Japanse citrusvrucht, in de hoofdrol, blijft deze gin trouw aan de verfrissende citrusbasis van de originele Strange Donkey, maar met een verwarmende toets van Japanse kruiden, shiso en kerselaarbloesem.
Strange Donkey is het verhaal van vijf fijnproevers die vanuit hun uiteenlopende functies en ervaring hun kennis bundelden om hun gezamenlijke passie uit te oefenen. Een perfecte mix van productkennis, smaakcombinaties, distillatietechnieken en branding maken van Strange Donkey een verrassende en unieke kwaliteitsgin. De london dry gin met citrusbasis, werd al snel na de lancering in 2015 ook al bekroond met een zilveren en bronzen medaille op de prestigieuze IWSC.
De vijf initiatiefnemers willen met hun gins ambachtelijk te werk blijven gaan, en een stabiele speler blijven in de gehypete markt. Een bewijs van hun lokale verankering en passie voor het product is dat de Strange Donkey zes exclusieve citrusvruchten en zeventien kruiden bevat, die zoveel mogelijk door de makers zelf worden geteeld.
Ook topchefs kiezen steevast voor Strange Donkey in hun restaurant. Zo zijn oa Tim Boury (*), de broertjes Hendrik en Kamiel van Blend Catering, topsommelier Joery Delille en Nederlandse topchef Leon Mazairac (Podium onder den dom) trouwe ambassadors.
De oorsprong van de naam ‘Strange Donkey’ moet niet te ver worden gezocht. Een legende wil dat de vroegere bewoners van Vremde beslisten om een kerk te bouwen daar waar de ezel halt hield om te drinken. Toen hij op een ongewone plaats stopte, reageerde men verbaasd. ‘Strange Donkey’ verwijst speels naar de ezel terwijl de letterlijke vertaling ‘vreemd’ een link legt met de Boechoutse deelgemeente waar de gin is ontstaan en wordt gedistilleerd.