Geïnspireerd door Michelin-sterrenchefs die Bourbon vanille in hun keuken gebruiken om culinaire magie te creëren, hebben de makers van Sir Edmond Gin dit fantastische ingrediënt het hoofdpodium gegeven in hun gin. Sir Edmond Gin is opgericht vanuit een eenvoudig gedachte: een gin creëren die onderscheidend en significant anders is. Deze geweldige gin is meerdere keren bekroond met diverse medailles en vindt u vooral en hoofdzakelijk in de high-end horeca. Sir Edmond is een gin afkomstig uit Nederland, welke wordt gemaakt door de distilleerderij Herman Jansen te Schiedam waar al sinds 1777 wordt gedistilleerd. Sir Edmond Gin is een mooie heldere gin met een verfijnde smaak. Door de selectie van heerlijke ruwe plantaardige ingrediënten, ook wel botanicals, is er een mooie gin ontstaan. Gemaakt met onder andere de jeneverbes, kardemom, engelwortel, gember en kaneel. Het eerste wat je raakt is de vanille die vergezeld wordt door kaneel, een sublieme combinatie. Deze komen weer terug met een zachte prikkeling op de tong. Zijn finish is mooi droog. Uniek, smaakvol en veelzijdig toepasbaar: puur met ijs, in een gin & tonic en in cocktails.
U zou de volgende proefnotities op kunnen nemen in de omschrijving van het product om de verkoop nog extra te stimuleren:
- Neus: Soepele, romige vanille met aardse ondertonen van gember, kaneel en kardemom.
- Smaak: Vol met een fluweelzachte textuur. Eerste tonen van vanille en kardemom, overgaand in aardse, prominente tonen van jeneverbes met een vleugje gember.
- Afdronk: Lang en droog, met een subtiele hoeveelheid zoetheid.
Met de volgende serveersuggesties zou u de consument kunnen inspireren:
- Perfect serve 1: 50ml Sir Edmond Gin, 150ml premium Indian tonic, garneer met een schijf sinaasappel en kaneelstok.
- Perfect serve 2: 50ml Sir Edmond Gin, 150ml premium Indian tonic, garneer met verse aardbeien en een takje munt.