Franse gin op basis van meer dan 30 variëteiten appelen en 8 verschillende botanicals.
Voor deze variant van "Le Gin" werden ook frambozen, zwarte bessen, vlierbloesem, vanille, citroen en sinaas toegevoegd.
Het resultaat is een fruitige florale gin.
De basis van Le Gin de Christian Douin is een neutrale gearomatiseerde alcohol van een cider distillaat. Om dit distillaat te maken worden niet minder dan 30 verschillende variëteiten appels gebruikt (bitter/zoet-bitter/zoet/zuur)
Dit zorgt voor bijzonder rijke en complexe aroma's.
In het najaar worden de appels geraspt en geperst. De most die verkregen wordt gist vervolgens heel traag tijdens de koudere wintermaanden en wordt nadien twee maal gedistilleerd in een kleine koperen ketel. Het eindresultaat, de cider, bezorgt deze gin zijn kenmerkende ronde smaak, finesse en elegantie.
Opgelet! Beperkte productie van 5400 flessen wereldwijd!
Botanicals
Jeneverbes, gember uit Brazilië, vanille uit Madagascar, citroen, kardemom, kaneel uit Indonesië, amandel, rozenblaadjes, frambozen, zwarte bessen, vlierbloesem, vanille, citroen en sinaas.