Deze variant van de Kapriol Dry Gin heeft een duidelijk frissere en meer mediterraanse smaak. In tegenstelling tot de Dry Gin werd hier wél citrus toegevoegd, nl roze pompelmoes.
De roze pompelmoes is subtiel aanwezig en krijgt voldoende tegengewicht van de bitterheid uit de hop.
Kapriol Monte Pelmo heeft een zeer laag percentage suiker wat deze gin een delicate aromatische toets geeft.
De toevoeging van citrus maakt deze gin iets toegankelijker voor het grote publiek.
Over Kapriol Gin
Kapriol Gin is ontstaan in 2016 na vele jaren van research en is gebaseerd op het authentieke Kapriol recept uit 1948.
Voor deze gin worden 15 botanicals waaronder hop, oregano, laurier, engelwortel, kamille, rozenbottel en enkely typische kruiden uit de alpen) op ambachtelijke manier koud gedestilleerd. Net zoals in het originele recept worden geen citrusvruchten toegevoegd.
De jeneverbes infuseert 15 dagen bij kamertemperatuur voor het distillatieproces in een koperen ketel van 100 liter. Hetzelfde proces wordt ook bij de andere kruiden toegepast met uitzondering van de hop, laurier en oregano die koud gedestilleerd worden.