De geur van Kapriol Dry Gin doet denken aan de frisheid van hogergelegen bossen in de bergen. Denk hierbij aan jenverbes, munt en uiteraard dennenbomen en laurier.
Het aroma is zacht en blijft lang aanhouden. De kruidigheid is mooi in balans met bitterheid van de hop.
De afwezigheid van citrus zorgt ervoor dat je deze gin heel makkelijk kan mixen in cocktails.
Kapriol Dry Gin is droge gin, vrij van toegevoegde suikers.
Over Kapriol Gin
Kapriol Gin is ontstaan in 2016 na vele jaren van research en is gebaseerd op het authentieke Kapriol recept uit 1948.
Voor deze gin worden 15 botanicals waaronder hop, oregano, laurier, engelwortel, kamille, rozenbottel en enkely typische kruiden uit de alpen) op ambachtelijke manier koud gedestilleerd. Net zoals in het originele recept worden geen citrusvruchten toegevoegd.
De jeneverbes infuseert 15 dagen bij kamertemperatuur voor het distillatieproces in een koperen ketel van 100 liter. Hetzelfde proces wordt ook bij de andere kruiden toegepast met uitzondering van de hop, laurier en oregano die koud gedestilleerd worden.