Ignis Templi is een delicate gouden whisky, met toetsen van mout, vanille en een lange nasmaak van boter.
Om deze whisky te maken, vertrekken we van pilsmout die we fermenteren tot moutwijn, en vervolgens distilleren we deze wijn.
Het distillaat werd meer dan drie jaar gerijpt op medium toasted Franse eiken vaten. Omdat onze distilleertechniek zo traag is, zijn de dampen tijdens de distillatie steeds in evenwicht, wat ons toelaat om volledige controle te hebben over de samenstelling van het hart van het distillaat: enkel de beste fractie wordt geselecteerd voor rijping.
Het rijpingsproces is bedoeld om scherpe smaken in een distillaat te laten wegreageren, zodat de whisky zachter wordt, maar wij vertrekken dus van een distillaat van zeer goede kwaliteit. Daarom durven we gerust onze whisky zetten naast een whisky die meer dan 20 jaar gerijpt heeft.
De naam Ignis Templi is gebaseerd op de locatie waar de whisky gerijpt heeft: een Keltische cultplaats, 'De Brandakker', uit de Ijzertijd rond 500vC. Hier werden de doden tijdens een vereringsrite verbrand.
Ignis is Latijns voor Vuur, en Templi staat voor tempel, heilige grond. Eind de jaren 80 werden er archeologische opgravingen gedaan op deze site.
Het etiket toont een Keltische strijder, met errond de alchemische symbolen voor vuur, aarde en spirit. Ook het Keltische kruis staat erbij, deze symboliseert de 4 windrichtingen volgens de welke de cultplaats was georiënteerd.,