Embra, de tweede Holyrood is gearriveerd!
Holyrood Distillery lijkt wel te kunnen toveren met verschillende mout en gisten, behoorlijk indrukwekkend als we eerlijk zijn. De mashbill bestaat uit heavily peated malt, distilling malt en een snuifje chocolate malt. Verder werken ze met een combinatie van verschillende gisten, en als u het schema in de sell sheet (hier te vinden) goed bekijkt, zien we daar zelfs en glimp van Belgian Ale yeast opduiken. De rijping gaat over First Fill Bourbon, Peated Islay Quarters en een partje gloednieuwe Amerikaanse eik.
De mindset voor Embra was om de weg te banen naar het ontdekken van geturfde whisky. Edinburgh is de toegangspoort tot Schotland voor veel mensen en dat is het idee dat ten grondslag ligt aan deze whisky. Holyrood wil de perfecte balans vinden tussen de gedurfde rokerige smaken en texturen van geturfde whisky en toch toegankelijk zijn voor een nieuwe whiskydrinker. Als iemand zegt dat hij niet van geturfde whisky houdt, is dit de whisky die je hem moet geven. Dat betekent niet dat er niets is voor de doorgewinterde peated drinkers, want ze hebben alle kenmerkende smaken en texturen van een geweldige whisky.
Smaakprofiel
- Neus: zeste van citroen, kastanje, hints van pepermunt en lichte hickoryrook.
- Mond: koekjes, donkere chocolademousse, tonen van aardse Highland turfrook.
- Afdronk: licht gestoofde peren, met een goed afgeronde, zuivere finish.