Glendalough is eigenlijk voornamelijk bekend om hun whiskies, maar ze maken ook verrassende lekkere gins!
Voor hun gins gaan ze in de heuvels rondom de distilleerderij op zoek naar verse wilde planten die enkele uren na het plukken al gedistilleerd worden.
Het plukken gebeurd uiterst voorzichtig met respect voor de natuur. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld vaak een schaar ipv plukken om zeker te zijn dat de wortels van de planten intact blijven. Ook "overpluk" wordt ten allen tijde vermeden om het evenwicht in de natuur niet te versturen. Respect!
Hun ultieme doel is om geen sporen achter te laten dat ze er ooit geweest zijn. Zeker niet ge gemakkelijkste weg, maar enke zo worden de heuvels intact gehouden en wordt de natuurlijke rijkdom van wilde planten in stand gehouden.
Het destilleren gebeurd zeer traag, in kleine batches, om alle delicate smaken te behouden. Sommige kruiden worden mee gedestilleerd, andere hangen in een mandje in de destilleerkolom.
Dit alles zorgt ervoor dat deze Wild Botanical Gin van een ongezien hoog niveau is.
Een absolute aanrader!
Awards
San Francisco Worlds Spirits Competition: Gold
The Spirits Business: Gold
Perfect serve
Serveer met een neutrale tonic en werk af met een schijfje roze pompelmoes en een blaadje versgeplukte basilicum