Wat zou het geven als je Four Pillars Rare Dry Gin combineert met het allerbeste druivenras, de Shiraz, uit Australië?
Dat is exact wat de Master Distillers van Four Pillars ook dacht! Je moet wel gek zijn om deze schitterende vruchten uit de Yarra Vallei niet te gebruiken.
De Shiraz druiven worden eerst 8 weken in hun geheel, ontdaan van de steeltjes, gedrenkt in Four Pillars Rare Dry Gin. De tanks worden bewust koud gehouden en dagelijks geroerd.
Na 8 weken worden de druiven geperst en nadien geblend met de Rare Dry Gin.
Het resultaat is een ongelooglijke rijke, dieppaarse kleur die lichtroze wordt wanneer je mengt met tonic of soda water.
In de neus merk je duidelijk de aanwezigheid van verse dennennaalden, citrus en kruiden en frambozen. In de mond licht zoet met een lange kruidige afdronk van jeneverbes.
In tegenstelling tot een Sloe Gin (<30% ABV) ligt het alcoholgehalte op 37,8% wat van deze gin een ideale spirit maakt voor cocktails.
Je kan er zeker ook puur van genieten met een schijfje sinaasappel of waarom ook niet, in een kleurrijke G&T!
Bij voorkeur consumeren binnen de 2 jaar aangezien deze gin niet gefilterd is.