De vergisting van diverse graangewassen met water zorgt voor een vloeistof die vier keer in een keteldistillatie verwerkt wordt. Deze alcohol vormt de basis van de vier Forest Dry Gins.
De botanicals en het fruit worden afzonderlijk geweekt en nadien gedistilleerd. Vervolgens worden beide vermengd met de basisalcohol volgens hetzelfde procedé. En tot slot rust het geheel een aantal weken rusten om een perfect smaakevenwicht te krijgen tussen de etherische oliën van de botanicals en de basisalcohol uit de graangewassen.
Bij alle Forest Dry Gins is de smaak van jeneverbessen zeer duidelijk aanwezig zijn, maar elk seizoen zal ook zijn eigen ginsmaak hebben door het gebruik van seizoensgebonden botanicals. Geen enkele van de Forest Dry Gin wordt gezoet. Dat de Forest Dry Gin zo’n zachte en ronde smaak heeft, is te danken aan de expertise van hun meesterdistilleerder, het gebruik van laag-rendementsdistilleertoestellen en het uitsluitend gebruik van lokaal geproduceerde, ecologische ingrediënten.
Botanicals
Taste
De geïnspireerde combinatie van versgeplukte vlier- bloesems en bosaardbeien geeft een subtiel parfum met florale boventonen die doen denken aan de Dry Gin Spring en Summer en een naderende nieuwe romance.
Perfect Serve
5cl Forest Dry Winter Gin
15cl premium tonic
Afwerken met enkele jeneverbessen, een stukje roze pompelmoes en eventueel een paar druppeltjes orange bitters.