Forest Dry Gin Spring is een erg florale gin, op basis van lenterozen, met een intense frisheid afkomstig van de citrusvruchten.
De vergisting van diverse graangewassen met water geeft zorgt voor een vloeistof die vier keer in een keteldistillatie verwerkt wordt.
Dat levert de alcohol op, die de basis vormt van de vier Forest Dry Gins. De botanicals en het fruit worden afzonderlijk geweekt en nadien gedistilleerd. Vervolgens worden beide gemengd met de basisalcohol volgens hetzelfde procedé.
En tot slot rust het geheel een aantal weken en om een perfect smaakevenwicht te krijgen tussen de etherische oliën van de botanicals en de basisalcohol uit de graangewassen.
Bij alle Forest Dry Gins is de smaak van jeneverbessen zeer duidelijk aanwezig zijn, maar elk seizoen zal ook zijn eigen ginsmaak hebben door het gebruik van seizoensgebonden botanicals. Geen enkele van de Forest Dry Gin wordt gezoet. Dat de Forest Dry Gin zo’n zachte en ronde smaak heeft, is te danken aan de expertise van hun meesterdistilleerder, het gebruik van laag-rendementsdistilleertoestellen en het uitsluitend gebruik van lokaal geproduceerde, ecologische ingrediënten.
Botanicals
Taste
Erg florale gin, op basis van lenterozen, met een intense frisheid afkomstig van de citrusvruchten.
Perfect Serve
5cl Forest Dry Spring Gin
15cl premium tonic
Afwerken met enkele eetbare rozenblaadjes en een framboos