Le Domfrontais wordt geproduceerd in de kelders van Maison Drouin in Domfront.
Deze calvados is een enkelvoudig kolomdestillaat op basis van maar liefst 60% peren en 40% appels (geheel natuurlijke fermentatie).
Deze blend van 3 tot 5 jaar oud heeft een uiterst elegant, fruitige en mineraal karakter, het hoge gehalte aan peren maakt van Le Domfrontais een ontzettend verfijnde calvados.
In de Calvados regio zijn er 3 AOC's: Calvados, Calvados Pays d'Auge en Calvados Domfrontais.
Domfront ligt in het zuidelijke deel van de calvados regio en is slechts verantwoordelijke voor 1 à 2% van de totale productie. Om de benaming Domfrontais te mogen vermelden moet de calvados aan volgende vereisten voldoen
- Minimum 80 procent van het fruit moet afkomstig van hoogstammige bomen waarvan minimum 25% perenbomen.
- Domfrontais is verplicht een enkelvoudig kolomdestillaat
- Minimum 3 jaar rijping op eikenhouten vaten.
Reeds drie opeenvolgende generaties lang staat een gepassioneerde familie distilleerders aan het hoofd van het huis Christian Drouin, één van de pareltjes van Calvados productie en van de Calvados Pays d'Auge in het bijzonder. Met de mooiste en uitgebreidste collectie aan Calvados vintages, waarvan de oudste reeds dateert van 1939, heeft de Distillerie Christian Drouin reeds meer dan 150 Gouden Medailles gewonnen. In 2013 werd dit huis door het IWSC uitgeroepen tot de beste distilleerderij van Europa.