De Blanche Bio 46% is vervaardigd uit meer dan 20 historische appelcider soorten. De 'hoogstam' appelbomen, die de basisgrondstoffen leveren voor de Blanche Bio, worden sinds 2013 volledig biologisch geteeld. U kan het zich het beste inbeelden als boomgaarden waar koeien en de appelbomen langs en tussen elkaar in harmonie leven.
De appelen worden over een periode van meer dan 2 maanden vanop de grond geplukt. Hierna worden ze op een gelijkmatige manier geperst om niet meer dan 650 liter sap per ton appel te bekomen.
Vervolgens vindt er een fermentatie van 4 maanden plaats, alvorens er tweemaal wordt gedistilleerd in een ijzeren still. Hierna vloeit de calvados in roestvrijstalen vaten om zijn alcoholgehalte geleidelijk aan terug te brengen naar een evenwichtige 46%.
De naam La Blanche dateert nog uit het jaar 1942 toen de Appellation Calvados Pays d'Auge werd gecreëerd. De wetgeving legde toen nog geen minimum rijping op. In die tijd werd de meeste Calvados ongekleurd gedronken. Het werd La Blanche genoemd. Daarna werd - stap voor stap - een minimale rijping van 2 jaar op eiken vaten vereist.
Tasting notes
Delicate maar krachtige aroma's van appelen, citrus en peper.
De smaak is effen en zacht, waarbij de finish meer toetsen van appelschil naar voren brengt.