Baldwin's Premium Distilled Gin werd gecreëerd door Filip Braeckman ter ere van de Vlaamse Graaf Boudewijn (1172-1205), die de eerste Latijns Keizer van Constantinopel werd.
Filip gebruikt enkel de puurste graanalcohol, het befaamde Oudenaards Brouwwater, en zijn persoonlijke en unieke infusie van 14 botanicals waaronder drie lokale Vlaamse kruiden: kamille, vlierbloesem en engelwortel.
Elke fles Baldwin's Premium Distilled Gin wordt artisanaal vervaardigd volgens een traditioneel procédé in de familiale graanstokerij die in 1918 werd gesticht. De botanische kruiden en specerijen worden 24 uur lang gemacereerd in een mengeling van pure graanalcohol en water dat uit een artesische waterlaag wordt opgepompt.
Daarna wordt de distillatie traag en zonder haast opgestart, zodat de subtiele aroma's de alcoholdampen optimaal kunnen verrijken.
Vertrouwend op zijn fijne neus, zijn gevoel voor temperatuurcontrole en zijn onmetelijke kennis van aromatisch rendement zondert de meester-distilleerder de middenloop of het hart af van de voor- en naloop.
Na een rustperiode wordt er niets anders dan het lokaal Oudenaards Brouwwater toegevoegd aan de volaromatische en zachte middenloop.
Baldwin's Premium Distilled Gin wordt met veel zorg gebotteld op een alcoholsterkte van 46% vol in genummerde flessen die afgesloten worden met een zware stalen stop waarin het Tempelierskruis is gestanst.
GinUrWay medaille: 91/100
Het GinUrWay label is een volledig onafhankelijk kwaliteitslabel bestaande uit 5 zilveren en 6 gouden medailles. Meer info: www.ginurway.be
Botanicals
Jeneverbes, lavendel, citroenschil, zoethout, liswortel, roomse Kamille, steranijs, zoete Sinaasappel, vanille, engelwortel, bittere Sinaasappel, cassia, korianderzaad, vlierbloesem
Taste
De neus opent fris en krokant met de prominente pittigheid van jeneverbes, ondersteund door de mollige kruidigheid van koriander en zoethout die omgeven wordt door toetsen van groene kruiden en het florale aroma van kamille, gevolgd door de zurige frisheid van citrus.
De smaak is aangenaam droog met veel sinaasappelmarmelade die uitbarst in een complex van harmonieuze smaken.
De afdronk zelf is warm, met een lange en elegante droogheid en een uitgebalanceerde zweem van steranijs op de achtergrond.
Perfect serve
Puur of met ijs om de unieke en florale zachtheid te ontdekken.
In Gin&Tonic met een Indian Tonic en afgewerkt met granaatappelpitjes om zijn frisse karakter en uitgebalanceerde droogheid te ontdekken.
Perfect Serve by Glenn Van de Poel | In_To_Gin
5cl Baldwin's Gin, 15cl Franklin & Sons Indian Tonic. Afwerken met een stokje zoethout en gedroogde sinaasappel.
Klik op de tab REVIEWS voor de tasting notes van Glenn.
http://intogin.simplesite.com/ | https://www.facebook.com/intogin/
Perfect serve by Tom Buysse (Gintomic19)
5cl Baldwin's Gin
15cl East Imperial Yuzu Tonic
Garneren doe ik hier met enkele korianderzaadjes, een steranijsje en fijne zeste van de Sweetie: een citrusvrucht die een kruising is van een grapefruit en een pomelo.
Klik op de tab REVIEWS voor de tasting notes van Tom.
http://gintomic19.simplesite.com | https://www.instagram.com/gintomic19
Foodpairing by kriskookt.be: Geroosterde aubergine – Yoghurt – Granaatappel – Hazelnoot
Bij deze unieke Belgische Gin serveren we een eenvoudig en misschien bombastisch gerecht dat net zoals de gin boordevol smaken zit. We roosteren de aubergine in de oven en serveren deze met yoghurt die we op smaak brengen met schil van sinaasappel. Verder werken we het gerecht af met granaatappel en geroosterde hazelnoten. Een enorm lekker gerecht dat echt iedereen op tafel kan toveren.
Het volledige recept kan je hier nalezen!